Силна магнитна буря ни удря днес

0
Хората сърдечно-съдови заболявания, мигрени и други хронични болестни състояния усещат по-силно влиянието на тези явления
Хората сърдечно-съдови заболявания, мигрени и други хронични болестни състояния усещат по-силно влиянието на тези явления

Тя ще продължи около 3 дни

Рязка активност на слънцето и тридневна магнитна буря. За това предупреждават учени, пише ТАСС.

Днес в 22 часа тя ще достигне Земята и ще предизвика смущения в магнитното поле. Според някои учени това е най-голямото слънчево изригване през последните години.

Oколо 4 часа тази  сутрин са първите магнитни бури с продължителност от три до шест часа.

Смущенията в магнитното поле може да се запазят до края на деня на 27 май.

Ефектите от магнитната активност се свързват с повишена честота на тревожност, депресия, биполярно разстройство, пише специализираният портал "Пулс".

Сред другите негативни ефекти от магнитните бури върху здравето ни са главоболие, сърцебиене и чувство за общо неразположение.

Хората сърдечно-съдови заболявания, мигрени и други хронични болестни състояния усещат по-силно влиянието на тези явления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук