Шведи към руснаците: "Насам, ако сте гейове"!

0

Шведски пацифисти, убедени, че военната апаратура не осигурява най-добрия начин за отблъскване на руски подводници, пуснаха собствена подводна отбранителна инсталация – гей сонарна система, съобщи АП.

В акцията „Операция „Пеещият моряк“ шведското Дружество за мир и арбитраж (Svenskafreds.se) инсталира сонара, който изпраща с морзов код посланието „Насам, ако сте гейове“.

На сонара има също неонов моряк по бельо и надпис на руски и английски език: „Добре дошли в Швеция – гей от 1944 г.“ (Швеция декриминализира хомосексуалността през 1944 г., докато през 2013 г. Русия прие закон, който забранява пропагандиране на нетрадиционни сексуални отношения сред непълнолетни).

Устройството е било инсталирано близо до брега край Стокхолм в края на миналия месец, допълва „Хъфингтън поуст“.

Миналия октомври Швеция напразно издирваше цяла седмица чужда подводница, забелязана на няколко пъти в териториалните ѝ води близо до Стокхолм. Накрая се оказа, че това е бил малък кораб, който не бил руски.

Ана Ек, президент на Дружеството, обясни, че въпреки хумористичния тон на акцията, посланието е напълно сериозно. Целта от една страна е да се отправи призив към руското правителство да обърне внимание на „ужасните“ условия, при които живеят хомосексуалните в Русия, а от друга – да се подтикне Швеция да потърси други начини да се справи с предполагаемите нарушения на границата от руски съдове, без да увеличава военните разходите.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари