Шумахер мърда само клепачите си

0
Шумахер продължава да не може да говори и да се движи
Шумахер продължава да не може да говори и да се движи

Вчера седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер напусна специализираната клиника в Лозана, за да продължи възстановяването си в домашни условия. Легендарният германец прекара осем седмици в клиниката в Лозана, където бе преместен от болницата в Гренобъл, след като се събуди от продължителната кома, вследствие на тежкия ски инцидент, който претърпя в края на миналата година.

Сега Пилето ще продължи лечението си в собствената си къща край Женевското езеро, намираща се на едва 40 километра от клиниката. Състоянието на Михаел Шумахер е позволило той да бъде преместен в домашни условия, но то продължава да бъде без промяна, твърди британското издание "Mirror", позовавайки се на свои неназовани източници.

Шумахер продължава да не може да говори и да се движи, като се изключат случайни потрепвания на клепачите на очите му.

Мениджърката на Михаел Забине Кем отказа всякакъв коментар относно състоянието му, заявявайки, че му предстои "дълъг и труден път". "Като се имат предвид жестоките травми, които той претърпя, се наблюдава прогрес в последните седмици и месеци. Все още обаче му предстои дълъг и труден път.

Искаме да изкажем благодарността си към болницата в Лозана за всеотдайните им грижи. Молим личното пространство на семейството на Шумахер да продължи да бъде уважавано, за да бъдат избегнати спекулациите за неговото състояние", се казва в официалното изявление на Забине Кем по случая.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари