Ще започнат ли гражданските полети Русе - София през 2022 година?

5
Дейността на летище Русе и транспортните проблеми на региона се обсъждат днес
Дейността на летище Русе и транспортните проблеми на региона се обсъждат днес Видео: Русе Медиа

Очакванията са още от следващата година да започнат граждански полети между Русе и София

Започна националният форум, отчитащ важността на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България. Събитието е под патронажа на областния управител на Русе Борислав Българинов и може да бъде гледано на живо в сайта на телевизия Кис 13 - http://live.kiss13.net/, както и във Facebook профила на Областна администрация – Русеhttps://www.facebook.com/rusedistrict.

"Министерството на икономиката работи по проекта за Летище-Русе и ще финансира отварянето му до края на годината", съобщи в Русе икономическият министър Даниела Везиева. Тя обясни, че има входирана преписка и вече са проведени няколко срещи между ангажираните в процеса страни, предава Русе Медиа. 

Проведохме четири срещи между авиопревозвача „Гъливеър“, Министерството на транспорта, Министерството на икономиката и община Русе. И стартирахме отварянето на проекта за вътрешни линии Русе-София-Русе. Преди два дни имаме входирана докладна от кмета с искане за инвестиционни разходи, които в момента обсъждаме заедно с финансовото министерството. Целта ни е до края на годината да стартира процесът. Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се в началото на следващата година да има вече полети“, каза Даниела Везиева.

Тя обяви още една положителна новина за Русе – транспортното министерство разработва проект за интермодални терминали, като единият от трите в Северна България ще се намира в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари