Ще вали ли сняг на Великден?

0
Кога ще дойде пролетта
Кога ще дойде пролетта Видео: NOVA

Очаква ни трайно затопляне, което ще се задържи и след Цветница.

Дежурният синоптик от НИМХ Краси Стоев каза пред Никол Станкулова, че студеното време през март не е необичаен феномен.

И днес в по-голямата част от страната ще продължи да превалява слаб сняг. Малко по-интензивни ще са валежите в планинските райони и особено в Рило-Родопската област, но от югозапад започва процес на спиране на валежите. До края на това денонощие в цялата страна валежите ще спрат”, каза той, предаде NOVA.

Утре за кратко ще има разкъсване на облачността. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от югоизток, и ще се затопли. Температурите, особено в източната част на страната ще са с 3-4 градуса по-високи.През нощта срещу понеделник отново ще има валежи, като в Западна България те ще са от сняг, докато в югоизточната част на страната от дъжд.

Има условия и за поледици през нощта срещу понеделник и понеделник през деня, с по-голяма вероятност в Дунавската равнина. В самия край на седмицата температурите ще бъдат пролетни – между 18 и 23 градуса.Облачност ще има поне до четвъртък, като ще има и валежи, които обаче ще са предимно в Източна България.

„В миналото такива обстановки са се случвали, не са изключение. Спомням си 1997 година на 31 март наваля сняг”, разказа експертът.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари