Ще успее ли Слави да разбърка политическите карти

1
Бранимир Ботев: Няма нещо, което да провокира тежка есен, макар че това е на повърхността
Бранимир Ботев: Няма нещо, което да провокира тежка есен, макар че това е на повърхността

До какво ще доведе обявлението на Слави Трифонов, че ще направи нов проект и ще подмени старите във властта?

Това коментира пред Би Ти Ви социологът Кънчо Стойчев.

Всяка проява на обществена активност трябва да се приветстват. Но при Слави се разказва, че тук има лоши политици и "ще доставим добри". Но в демокрацията няма такава игра. Илюзия е, че с новите хора ще се промени нещо, трябва да се промени системата, смята социологът.

Той коментира и словесната престрелка между зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и президента Румен Радев. Цветанов забърка двата брака на Радев в обвинения към него.

Дори в България не бъркаме в семейни, котерийни неща, както Цветан Цветанов намекна за браковете на президента. Това е удар по високия рейтинг на президента Румен Радев, коментира още Стойчев. Конфликтът не е за грипените, а за сриване на авторитета на институцията, атаката е не е дали да има или да няма самолети, а срещу Румен Радев, каза Стойчев по повод словесната престрелка между Цветанов и президента.

Мярата бе надхвърлена. Но премиерът ходи при президента и си размениха любезни реплики. Бих се притеснил на мястото на Цветанов да споря с един доказал се и подготвен човек като държавния глава, коментира директорът на Европейския институт за стратегии и анализи Бранимир Ботев.

Радев се сочи като корумпиран и неморален, и забъркването на личния му живот е необоснован.  За мен става дума за прегрупиране, да се свали рейтингът на президента, смята Кънчо Стойчев.

По думите на гостите в студиото има скрита картинка, но нищо няма да спечелим от очернянето на президента. Трябва ни институцинална култура и солидарност, за да извлечем максимума от председателството на България, което ни се случва на 28 години веднъж, смята Бранимир Ботев.

Песимист съм за страната с това много евтино очерняне, то ще очерни не очернения, а очернящия. Трябва час по-скоро да се отървем от подобни похвати. Това е детска градина, ниски страсти, посочи Кънчо Стойчев. Той заяви, че правителството има солидно състояние, няма нещо, което да провокира тежка есен, макар че това е на повърхността. Масовото съзнание в момента не е изострено.

Виждам в поведението на Борисов широта и благосклонност - очевидно иска да разшири платформата, на която стъпва правителството, посочи Ботев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари