Ще сринем Калин Терзийски

0

Роднините на писателя Николай Хайтов възнамеряват да съдят Калин Терзийски за клевета.

Повод за това станаха думите, които той произнесе пиян в ефира на Нова телевизия. Той се нахвърли на Йордан Радичков и Николай Хайтов, че били слуги на един режим.

В предаването „Комбина“ дъщерята на великия писател Елена Хайтова заяви: „Аз съм гневна. Понеже съм жена се опитвам да сдържам гнева си, но ми е трудно. Не обръщам внимание на тези цинизми, които говори един пиян мъж. Николай Хайтов бил слуга заедно с Радичков, но това не е така“, категорична бе тя.

Няма човек по-сроден с българското и корените от Хайтов. Понеже той твърдо отстояваше своите идеи се намериха и много негови противници. Та Хайтов и Радичков можеше да станат лауреати на Нобелова награда“, продължи г-жа Хайтова. Това отричане на реалността сигурно е нормално.

Интересно ми е друго, той винаги е имал сериозни врагове, но за Радичков не мога да си представя, че така го хапят. Това е пиянска история. Това коментира скулпторът Александър Хайтов, който е негов внук.

Не знам дали това е вик за помощ, но ме смути нападението над Хайтов и Радичков. Брат ми Здравец е обявил, че ще съди Калин Терзийски. Лично аз и брат ми имаме намерение да го подведем под отговорност за думите му. Ако се извини и признае, че е казал това в нетрезво състояние - ще му бъде простено. В противен случай ще го сринем“, закани се наследникът на писателя.

Елена Хайтова отбеляза, че приживе Хайтов е водил много битки, а сега след смъртта му продължават да ги водят роднините му. „Той не е свалял шапка на нито една власт, увери тя.

Голямата личност не се вписва в рамките. В основата на всичко лежи българската завист. Той не е галеник на бившия режим. Той два пъти е изключван от партията. Не е бил галеник и не е писал по поръчка“. Хайтов беше строг баща, сподели още Елена Хайтова. За светещите паметници на Александър Хайтов.

Светлината винаги е участвала в скулптурата. Говорят хора, които нямат представа от това. Това е несериозно и аз не се притеснявам“, посочи Александър Хайтов. Паметникът трябва да свети, да искри, това е нашата история, добави Елена Хайтова.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари