Ще се живее 99 дни без Фейсбук

0
Ще се живее 99 дни без Фейсбук

Ще се живее 99 дни без Фейсбук – това е социален експеримент, в който вече са изявили желание да се включат около 30 000 души, което е доста впечатляващо число!

Холандска креативна агенция предлага на доброволци да участват онлайн чрез попълване на въпросник с цел изключване от социалната мрежа за повече от три месеца или една четвърт от годината, пише сайтът "Клюки". За много от нас вече Фейсбук е навик, пристрастяване, занимание, забавление, от което може би без да си даваме сметка трудно можем да се откажем. Но холандците, които откриват тази инициатива, смятат, че ще бъде интересно да се изучи емоционалното въздействие на хората, редовно ползващи Фейсбук, регулярно – всеки ден и на тези, които ще се откажат от него за дълго време, като те периодично ще попълват анкети. Ще живеем 99 дни без Фейсбук, споелят организаторите.

Създателите на този проект, както се пише и от „Дневник“, не целят да дискредитират самата мрежа или да повлияят негативно на рейтинга на Фейсбук или неговия създател, който сам цитира данни, според които около 40 минути на ден хората прекарват пред компютъра, ровейки из мрежата

Зависими ли сме от интернет и социалните мрежи – се питат учените, и до колко, ако сме?

Източник: kliuki.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари