Ще се търсят управители на ДКЦ-1 и Психодиспансера в Русе

4
Според Закона за лечебните заведения, управителите на общинските лечебни заведения, които са публични предприятия, се избират и назначават след провеждане на конкурс
Според Закона за лечебните заведения, управителите на общинските лечебни заведения, които са публични предприятия, се избират и назначават след провеждане на конкурс Снимка: Dunavmost, архив

Общинският съвет даде ход на провеждането на два конкурса за управители на лечебни заведения в Русе

Местният Общински съвет гласува единодушно да бъде даден ход на процедурите по избор на управители на две лечебни заведения в Русе. Това са „Диагностично-консултативен център 1 – Русе” и „Център за психично здраве - Русе” ЕООД.

Управител на ДКЦ 1 – Русе е д-р Цветан Райчинов, който е избран от преобразуването на дружеството през 1999 г. ЦПЗ – Русе се управлява от д-р Теменужка Матева Дечкова – Новакова от 2000 г. насам.

Според Закона за лечебните заведения, управителите на общинските лечебни заведения, които са публични предприятия, се избират и назначават след провеждане на конкурс. Срокът е 3 години.

Условията и реда за номиниране на кандидати за членове на органите за управление на общинските публични предприятия се определят от органите на местното самоуправление, които определят и критериите за подбор при отчитане на изискванията на специалните закони. Конкурсите се провеждат по публично оповестени правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Симо
    Има,да но тези специално хич не са достойни,постъпките им не са достойни,по скоро са престъпни,и долни!Ако имаше нормална съдебна система,щяха да са подсъдими за деянията си!!!
  • 1
    9
    Ирена
    Симо, не мисля, че всичко е политика, партии, пари … Има достойни хора с ценности и качества и ние трябва да ги ценим, защото останаха малко такива.
  • 0
    8
    Симо
    Номер три и шест,много лижете гьза на ГЕРБ,явно ви бутат пари,нали!Райчинов е един мошеник,който за нищо не става,и председател на лекарския съюз и шеф на ДКЦ,,а пьк не се вясва на работа в ДКЦ,то много удобно да лапаш пари от две места,нали!Пропаднал тип!А пьк Психото векове с този шеф ли ще бъде,И тя се е окопала с едни прости хора около себе си,сестрите и не могат да пишат,,Пьлен ужас!Идиот до идиот!А пьк за метадонови центрове,да не говоря,търкалят се 10,човека,всеки ден,работа никаква!Пак нейни протежета там,грешни пари!Закриване !Сменете ги малко!!
  • 3
    7
    Just Do It
    Управлението на ДКЦ1 е изключително некадърно.Сградата се заключва в 20ч. и работещите в нея и пациентите им нямат достъп до сутринта.Договорите включват денонощен достъп.Абсолютно нарушение.Смяната на управителя е задължителна.
  • 1
    6
    Ирена
    Иванч и Лора, злобни, тъпи, необосновани коментари! Издишате. Пишете някъде и нещо, в което сте по-вещи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари