Ще се раздели ли Цветанов с някои от постовете си?

0
Ще си направи ли ГЕРБ изборите без него?
Ще си направи ли ГЕРБ изборите без него? Видео: bTV

В коментарите се появиха предположения, че вторият човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов също ще се раздели с някои от постовете си, предава bTV.

Цецка Цачева вече няма да е правосъден министър. Оттегли се, часове след като стана ясно, че тя е купила евтин апартамент от същата фирма, от която е купил и Цветан Цветанов.

Цачева поиска отпуск, докато тече проверката по сделката и докато се гласува оставката ѝ в Народното събрание. Тя беше поканена да стане част от третия кабинет на Бойко Борисов, след като се провали като кандидат за президент на ГЕРБ.

На отчетно-изборния конгрес на ВМРО, вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира първи оттеглянето на Цачева.

„Лични мотиви не се коментират. В края на краищата, всеки министър преценява в каква ситуация – по лични или политически причини да подаде оставка, каза Каракачанов.

Шефът на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров обаче оцени акта като достоен.„Българите са много чувствителни на тема имоти. Това е един морален акт, който е типичен и това прави чест”, каза лидерът на „Атака”.

Волен Сидеров изказа предположение, че е възможно Цветан Цветанов да загуби поста си като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. „Цветанов също ще има разговор с премиера. Аз очаквам някакви размествания. Малко са митологизира личността и значение на г-н Цветанов, като машина за избори. Не мисля, че е така – ГЕРБ ще си направят изборите, дори той да не е председател на предизборния щаб”, допълни Сидеров.

Цецка Цачева и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха във форум срещу домашното насилие, но се разминаха.

Надявам се, че г-жа Цачева разбира какво прави. Преди малко ви казах, че на ход е премиерът. Какви ще са аргументите за оставката, които ще изтъкне Цачева, не е толкова важно. По важно е какви аргументи ще изтъкне партия ГЕРБ”, заяви Йотова.

От БСП настояват всички замесени в скандала с евтините апартаменти да се оттеглят, а от ВОЛЯ коментираха, че има повод за по-голям ремонт на кабинета.

Скандалът с апартаментите ще доведе до тежки решения. Това намекна премиерът Борисов от Брюксел в края на седмицата.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари