Ще реставрират три военни паметника в Русенско

1
На заседание на комисията за военните паметници ще бъде отчетено свършеното през изминалите две години
На заседание на комисията за военните паметници ще бъде отчетено свършеното през изминалите две години Снимка: Областна администрация - Русе

На заседание на комисията за военните паметници ще бъде отчетено свършеното през изминалите две години

Днес от 15:00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе заседание на постоянно действаща междуведомствена областна комисия по военни паметници. Заседанието ще бъде водено от областния управител Данаил Ковачев и на него ще присъстват и представители на Министерството на отбраната, както и на други държавни институции, а също и на местната власт от региона, съобщиха от Областна администрация - Русе.

В рамките на заседанието ще бъдат представени извършените ремонтни дейности на военни паметници в Русенско през 2022 и 2023 г. Припомняме, че в началото на тази година стана ясно, че правителството отпуска нови близо 17 000 лева за ремонт и почистване на три военна паметника. Единият от тях е на територията на село Горно Абланово, община Борово, а другите два са в община Русе. Става дума за паметниците на загиналите във войните /1912-1918/ съответно в с. Басарбово и в кв. „Долапите“.

Предвижда се експертите от Министерството на отбраната да дадат указания и за актуализация на Областния регистър на военните паметници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Спонсор
    Ковачев се е притрил! Той през живо та си не е работил толкоз, а е отчитал дейност! Като Валери Белчев! Помня майка му; Учителка беше едно време! Имаха гости от щатите! Тогава за пр ъв път/1970/ видях КАДИЛАК пред ГАГАРИН в ЗДРАВЕЦ!
  • 0
    1
    Борис
    Три паметника-срам! Паметниците за реставрация са стотици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари