Ще остане ли Русе с 10 общински съветници по-малко?

1
Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна, коментира председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев
Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна, коментира председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев Снимка: Dunavmost

Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна, коментира председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев

На следващите местни избори догодина ще изберем с 10 общински съветници по-малко. Такава е равносметката след последното преброяване от септември 2021 г., според което градът ни разполага със 133 813 души по настоящ адрес.

Според Закона за местното управление и местната администрация в град с население до 160 000 души общинските съветници трябва да са 41, пише БРЯГ.

По данни от преброяването преди 10 години областният град е имал 160 006 жители и съответно са му се полагали 51 общински съветници, тъй като броят на старейшините е за население над 160 000 души.

Демографският срив е в чудовищни размери в цялата страна“, коментира председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Той отдава отлива от града както на ниските заплати, така и на проблема със самочувствието на русенци, които смятат, че не са достатъчно амбициозни и успели. „Ако продължаваме така да говорим на младите, че не могат да успеят, защото са в Русе, те ще продължат да напускат града“, обясни Пазарджиев.

Според него качеството на работата на местния парламент няма да се промени и хората ще изберат най-добрите представители.

Що се отнася до това, което местната власт прави, за да задържи хората в града, председателят на Общинския съвет заяви, че се опитва във всички насоки да го прави и напомни, че социалните услуги в града са много по-добри, отколкото в столицата например. При нас няма недостиг на места в детските градини, напомни Пазарджиев и посочи, че не може всички да напуснат. Трябва някой да остане и да продължи да работи за града, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Русенец
    Чист въздух има....
  • 2
    8
    Ддр
    А общинска администрация, кметски заплати, зам.кметове ще се намаляват ли ?!
  • 3
    7
    Лъжци
    Пазарджиев да не лъже. Русе е редом с Видин най-обезлюдяващият се български град. Някои градове явно не намаляват толкова чудовищно!
  • 3
    6
    Гражданин
    И как Русе ще е 133 000, като преди 4 години според Пламен Стоилов и Пламен Бобоков беше 80 000 !!! Русе в момента е не повече от 60 000 !!! Младите хора масово напускат града, тук остават само пенсионери и цигани !!! Русе се превърна в малко провинциално градче !!
  • 10
    5
    Алекс
    Напускат младите хора няма да работят за нищожното заплащане. 🤔😐
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари