Ще извади ли PISA образованието от инерцията?

1
Сложна материя, свързана с много сериозно академично знание се преподава в неподходяща възраст
Сложна материя, свързана с много сериозно академично знание се преподава в неподходяща възраст Видео: NOVA

Това изследване е оценка най-вече за учебното съдържание

В PISA са участвали 80 държави от целия свят. Това не е оценка просто за учениците или за отделните училище, а за системата. Най-вече за учебното съдържание. Това коментира преподавателят по български език и литература Маргарита Илчева.

Според нея големия проблем в образователната система е свободата на учителя. „Тя е много ограничена, няма пряка връзка между учебните програми, въпреки нашите усилия да ги направим по-добри”, добави тя, цитирана от NOVA.

По думите и трябва коренна реконструкция на българската образователна система. „Сложна материя, свързана с много сериозно академично знание се преподава в неподходяща възраст. Голяма част от учениците буквално се спасяват със стария начин „зубрене” или с вече новия начин четене от интернет”, каза още тя.

Илчева каза, че трябва да бъде поставен акцент върху висшето образование с промяната в обучението на студентите. Според нея трябва да бъде даде по-голяма свобода на учителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари