Ще имат ли достъп трети страни до Европа?

0
Кои държави попадат в "безопасния" списък?
Кои държави попадат в "безопасния" списък?

Страните от Европейския съюз не постигнаха вчера споразумение за "безопасния списък" на страните, чиито граждани от юли ще могат да влизат в блока, предаде Ройтерс и БТА.

Посланиците на 27-те страни членки заседаваха от вчера на обяд, за да определят критериите за предоставяне на право за достъп без карантиниране от сряда. Голяма част от дипломатите обаче са заявили, че трябва да се консултират със своите правителства. Официалните отговори от европейските столици се очакват до днес вечерта.

Един дипломат, цитиран от Ройтерс, заяви, че засега САЩ, Бразилия и Русия не са включени в списъка на безопасните страни.

Европейската комисия е препоръчала първо да бъдат отворени вътрешните граници в съюза, а после поетапно да бъдат отваряни външните. Но първият етап не върви по план.

Гърция изисква задължителни тестове за пристигащите от много европейски страни, вкл. Франция, Италия, Холандия и Испания, и поставянето им под изолация до излизането на резултатите. Чехия е заявила, че няма да приема туристи от Португалия, Швеция и някои райони в Полша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари