Ще има оставки в МВР

0
Валентин Радев: За една година не мога да оправя всичко
Валентин Радев: За една година не мога да оправя всичко Снимка: БГНЕС

Оставки и наказания след случая с убития беглец от затвора Владимир Пелов ще има, но министърът на вътрешните работи Валентин Радев няма намерение да подава своята.

Това обяви той в интервю за Би Ти Ви и добави, че чака анализ на професионалното ръководство за пропуските и проблемите и ще реши за степента на наказанията.

Радев посочи още, че гледа от мотивите на опозицията за искането на оставки и ги използва, за да се поправи. Самият той не вижда нещо, с което не справя.

Вътрешният министър не влезе в подробности по случая с Пелов и проблемите с полицията в Ботевград, за да не дава сведения за работата на МВР, "докато навън има още един беглец". Но проблеми в града имало, защото хората са се страхували да уведомят властите за Пелов.

"Заплати увеличихме, дрехи, бензин, питах ги какво те дават в областната дирекция и от какво имат нужда. Те изброиха няколко неща, които веднага ще направя", каза Радев.

Набелязани са 4 мерки за Ботевград, а случаят "Пелов" е бил капката, преляла чашата и посочила, че в града няма достатъчно сигурност и достатъчно доверие към полицията.

По повод вота на недоверие за сектор "Сигурност" Радев заяви, че това е работата на опозицията, а ако са прави за вота – той ще мине. "Считам, че избраната посока е вярна. За една година не мога да оправя всичко", каза той и даде примери с добрата работа по границата и намалелите отвличания.

Проблем създават телефонните измамници, каза още Радев - местят се, трудно ги разкриваме, изобретателни са. Изрази изумление, че хората се лъжат и не се свързват с близките си при подобни измами. Според него явно доверието към полицията се е увеличило щом хората дават пари по схемата на измамниците, че помагат в полицейско разследване.

Опасното съхраняване на боеприпаси в завода в Миджур е било по сигнал на МВР към прокуратурата. Службата по контрол на общоопасните средства (КОС) е сезирала прокуратурата и е дадено предписание какво да се направи още.

По думите на Радев са проверени всички места за съхраняване на боеприпасите и проблеми не са открити.

Българският план за мигрантите ще бъде коментиран на срещата на лидерите на ЕС на 28 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари