Ще има ли "СВАТБА" между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

0
Заявката за правителство на малцинството изглежда, че побеждава
Заявката за правителство на малцинството изглежда, че побеждава

Заявката за правителство на малцинството изглежда, че побеждава

25-26% от избирателите са съгласни с този вариант. Много малко вероятно е да се реализира, но ако ГЕРБ откажат подкрепа, трябва да обяснят кой е виновен парламентът да е кратък. Дългата изтощителна кампания, която продължава две години, не носи победа на ГЕРБ. Подозирам, че ще са склонни на компромис за офертата на ПП. За ДБ и ПП не всяко правителство е приемливо. Това каза политологът Ружа Смилова в студиото на NOVA.

Според нея ако ГЕРБ не са склонни на компромис, не би трябвало да смятат, че ПП-ДБ ще го направят.

От своя страна политологът доц. Румяна Коларова посочи, че резултатите са очаквани, а единствената изненада е малко по-високият резултат за БСП.

"Това е заради хартиената бюлетина. Тъй нареченото преходно или програмно експертно правителство трябва да се случи. Това е за постигане на определени резултати. То става все по-неотложно и неизбежно, защото България пропуска много възможности. Така най-важното е да се постигне съгласие относно целите. Между първите две партии е единствената възможна конфигурация. Създаването на такова правителство не става чрез механизма на кабинет на малцинството", коментира тя.

По думите ѝ няма логика ако имаш 60 и няколко депутата, да искаш да правиш правителство на малцинството.

"Ако ПП искат да играят Слави Трифонов през юли и август 2021 г., ще го играят. Стратегическият интерес на ГЕРБ е да се направи временно правителство, което да гарантира преход от непоносимост до баланс", смята Коларова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари