Ще има ли "Синя зона" в Русе?

1
Въвеждат зони с ниски емисии в градовете с население над 100 000 души
Въвеждат зони с ниски емисии в градовете с население над 100 000 души Видео: Кис 13

Въвеждат зони с ниски емисии в градовете с население над 100 000 души

Според проектозакона, тези територии ще бъдат забранени или ограничени за автомобили с екологична категория Евро 3 или по-ниска.

Един от тези градове е и Русе, но все още няма никаква яснота около параметрите на това предложение, каза заместник-кметът Димитър Недев, цитиран от Кис 13.

Това е заложено и в проекта за Генерален план за организация на движението в община Русе. След неговото приемане, ще бъде разработена така наречената "Синя зона". С утвърждаването на плана е свързан и проблемът с липсата на паркоместа в централната част на Русе.

Предвижда се поетапно изпълнение на всички набелязани мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    19
    123
    направете синя зона до Линемар
  • 7
    18
    гост
    То хора не останаха но тия трябва да се занимават с простотиите си.
  • 7
    17
    туман
    Разсипана инфраструктура, обезлюдяване, токсични производства, неадекватна администрация, тотален погром на държавата във всичките и отрасли - правителството - ще забраним на бедните да влизат с автомобилите си в центъра, това със сигурност драстично ще подобри всички аспекти на България. Истината е, че докато не обесим 50-60 човека, тази гавра няма да спре!
  • 4
    16
    джони
    до 13, започни да ближеш задници, че с подметките ......................
  • 5
    15
    Иванови
    Най големия проблем за Русе са КАМИОНИТЕ , ТИРОВЕТЕ и целия трафик от и за Дунав мост. Отклонете го през някое околовръстно. Друг проблем за въздуха са ПРОИЗВОДСТВАТА в рамките на града. И третия проблем са ПЕЧКИТЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО в които разни диваци горят какво ли не и от там има сажди във въздуха. Леките коли са най-малкия ни проблем , но целта на онези е да НЯМА ЛЕКИ КОЛИ за хората , а само за избрани , което няма да стане.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари