Шопската салата поскъпна

0
Цената на краставиците нарасна с 12%
Цената на краставиците нарасна с 12%

Цената на краставиците нарасна с 12%

Шопската салата поскъпна. През миналата седмица са нараснали цените на краставиците, доматите и сиренето. Краставиците са поскъпнали с близо 12% само за седмица и на едро ги продават средно по 1,91 лв. за кг, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ), пише в.Труд.

Цената на корнишоните също е нараснала, макар и по-малко спрямо тази на краставиците - с 3,1% до 1,33 лв. за кг на евро. Съществено е и поскъпването на доматите. Цената на оранжерийните домати само за седмица е нараснала със 7,6% и по борси и тържища ги продават средно по 1,55 лв. за кг. Вносните домати са малко по-евтини - средно 1,43 лв. за кг на евро, като през миналата седмица те също са поскъпнали - с 1,4%.

При сиренето също има повишение в цената, но то е минимално - с 0,3% до 7,12 лв. за кг на едро. Повечето основни храни са поскъпнали през миналата седмица, показват данните на ДКСБТ. Например цената на кашкавала е нараснала с 1,3% средно до 11,35 лв. за кг на евро. Прясното мляко също е поскъпнало - с 1,7%, като кутиите от един литър на едро струват средно по 1,83 лв.

Значително са поскъпнали и някои плодове. Цената на ябълките е нараснала само за седмица с 6,4%, като на едро ги продават средно по 1,50 лв. за кг Лимоните пък са поскъпнали с 5,7% и на борсите и тържищата в страната струват средно 2,59 лв. за килограм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари