Шофьорът, убил бебе в колата си: Изпуснах волана, оттам нататък нищо не помня

3
Данаил Тодоров: Това е дете на година и половина, аз го гледал от два месеца
Данаил Тодоров: Това е дете на година и половина, аз го гледал от два месеца Видео: Русе Медиа

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста шофьора, който уби бебе в колата си.

43-годишният Данаил Тодоров, който няма книжка, катастрофира в четвъртък вечерта след значителна употреба на алкохол – 2,44 промила.

Прокуратурата в лицето на окръжния прокурор Георги Георгиев поиска най-тежката мярка, тъй като се касае за престъпление с висока обществена опасност. Обвиняемият е причинил смъртта на дете на година и половина, а други две жени – съпругата му и нейната 17-годишна дъщеря, са със средна телесна повреда. Мъжът има десет присъди зад гърба си, като последната е за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. След 5 г. и 11 месеца лишаване от свобода, през 2015 г. е бил освободен от затвора, предаде Русе Медиа.

Сегашното му престъпление не е първо нарушение на пътя, а е рецидив, но в предишните случаи на пътни инциденти щетите са били само материални. Данаил, който е от пловдивското село Чоба, е бил на гости на свой роднина в Русе и е проявил безотговорност, като е седнал да кара пиян. Последвалият инцидент е определен като „хулигански действия на пътя“.

Според обвинението има реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като за извършеното престъпление го заплашва затвор от 5 до 20 години. Самият Данаил се разплака и изрази съжаление за случилото се.

„Изпуснах волана, завъртя ме на завоя колата, изтървах волана и всичко се случи за бързо, оттам нататък нищо не помня. Съжалявам много, нищо не мога кажа. Това е дете на година и половина, аз го гледал от два месеца“, каза той през сълзи.

Делото се гледа в съдебна зала, а не в болницата, тъй като обвиняемият е бил изписан тази сутрин. Той е със счупени ребра и капачка на коляното, но е в добро общо състояние. Въпреки че служебният защитник прие искането на обвинението Данаил да остане за постоянно в ареста, той отправи апел да бъде обърнато внимание на здравословното състояние на клиента му. По думите му 43-годишният мъж е изпаднал в силен стрес и е отказал да дава обяснения, след като е научил за смъртта на бебето.

Самият Данаил също поиска да остане в ареста до делото, като каза, че не възнамерява да обжалва мярката си за неотклонение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари