Шофьор спаси 20 пътници при тежка катастрофа

1
Вече 12 дни пътниците не спират да благодарят на героя
Вече 12 дни пътниците не спират да благодарят на героя Снимка: Булфото / архив

Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници при тежка катастрофа на пътя Бургас - Плевен.

Инцидентът станал в началото на юли в отсечка край Сливен. Товарен бус се врязал странично в микробуса на транспортната фирма "М-Бус", пътуващ по линия от морския град, разказаха представители на превозвача, предаде DNES.bg.

Макар катастрофата да е станала на 2 юли, във фирмата продължавали да се обаждат пътници, за да изкажат благодарността си.

"Живи сме, заради бързата реакция на шофьора, който опита да избегне удара, а след това разби едно от стъклата и ни помогна да излезем", споделя пътничката Грета Кръстева.

Шофьорът-герой се казва Осман Исмаил и работи в "М-Бус" от 2013г. За части от секундата преди сблъсъка, той вижда как към тях с бясна скорост странично приближава бус. Исмаил опитва да навлезе на банкета, но няма как да избегне удара.

При катастрофата има трима пострадали, които веднага са откарани в болница, но за щастие животът на всички е вън от опасност.

Самият шофьор е с рани по ръцете, защото вратите блокират и се налага да счупи едно от стъклата , за да изкара пътниците, сред които има жени и малки деца.

Като причина за инцидента, водачът на товарния бус посочил техническа неизправност. Мъжът също реагира адекватно и помага за изкарването на пътниците. От "М-Бус" изпращат други превозни средства, които транспортират хората до Велико Търново и Плевен.

Ударът е бил толкова тежък, че буквално помила чисто новия "Фолксваген Крафтер", a материалните щети са в такъв размер, че той повече няма да се използва.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари