Шофьор подхвърли 30 лева на ТОЛ полицаи на пътя Русе - Разград

1
Мъжът е задържан
Мъжът е задържан Снимка: Иво Танев / Фейсбук / архив

В Първо РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от служители на русенското ТОЛ - управление, за опит от страна на водач да ги подкупи.

Вчера, 31.10.2019 г., около 13:25 часа в дежурната част на Първо РУ е получен сигнал от инспектор в сектор "Контрол и правоприлагане" към Национално ТОЛ управление - гр. Русе, при агенция "Пътна инфраструктура", че водач е предложил подкуп на служител, след като е бил спрян за проверка по главния път Русе – Разград, в района на кв. ДЗС. На посоченото място е изпратен полицейски екип от Първо РУ. Служителите на реда са установили там трима инспектори от ТОЛ-управлението, както и 42-годишен водач от Грузия. Изяснено било, че единият от инспекторите е спрял чужденеца за служебна проверка, след като от камерата им е подаден снимков материал за автомобил с чужд регистрационен номер, движещ се по пътя от републиканската пътна мрежа, без заплатена пътна такса - категория К3. Били му обяснили на разбираем за него руски език, че е извършил нарушение и дължи компенсаторна такса в размер на 70 лева, като са му посочили и начините за плащане. 42-годишният отишъл до автомобила си, а след това се върнал при служебната кола на ТОЛ-управлението, отворил задната лява врата и подал на намиращия се там инспектор паспорта си, който не му е бил изрично поискан. При отварянето на документа служителят установил вътре поставени 3 банкноти от по 10 лв.

Сигналът за случая е документиран в Първо РУ, започнато е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. Водачът е бил задържан в полицията.       

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Добро утро, господине! Обаждаме се от Еконт, имате голям пакет.
- Благодаря за похвалата и лек ден!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари