Шофьор от Русе е участник в катастрофа с пострадали

14
Млад шофьор тръгнал да изпреварва камиона на русенеца, но при маневрата се ударили
Млад шофьор тръгнал да изпреварва камиона на русенеца, но при маневрата се ударили Снимка: БГНЕС / Архив

На 26 май 2021 година на първокласен път I – 3 Бяла Ботевград в местността „Шумата“ е настъпило пътно-транспортно произшествие с пострадали, съобщават от ОДМВР Плевен

 Около 16.30 часа 22-годишен - водач на лек автомобил "Опел Астра", движейки се по посока град Русе, е предприел изпреварване на товарен автомобил "Ман", с прикачено полуремарке "Кроне". Зад волана на камиона е бил 62-годишен от град Русе. При изпреварването „Опел“-ът удря с дясната странична задна част товарния автомобил в лявата странична част, вследствие на което и двете превозни средства напускат платното за движение.

Лекият автомобил се удря челно в крайпътно дърво,  а товарният автомобил спира в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадал 56-годишен от град Левски - пътник на предната дясна седалка в "Опел". Той е транспортиран в спешно отделение при УМБАЛ - Плевен, където е прегледан и е установено, че има фрактура на лявата подберица, без опасност за живота. Настанен е за лечение в „УМБАЛ Д-р Георги Странски“ - Плевен.

Пострадала е и пътничка на задната седалка в лекия автомобил – 19-годишна от град Левски. Оказана ѝ е медицинска помощ в спешно отделение при УМАБЛ - Плевен и е установено, че вследствие на ПТП има счупен преден зъб, няма опасност за живота ѝ.

Тестовете за алкохол и на двамата водачи са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт при БНТЛ – ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Сезирана е прокуратурата в Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари