Шофьор на автобус е поредната жертва на сгрешен полеви тест за наркотици

3
Седем месеца той е без работа и с отнета книжка, въпреки доказаната му невинност
Седем месеца той е без работа и с отнета книжка, въпреки доказаната му невинност Видео: NOVA

Той продължава да стои без книжка и без работа

Поредна жертва на първоначално положителен полеви тест за наркотици. Припомняме случая, при който автобус с 20 пътници излезе от пътя и се обърна в канавката при 345-и километър на магистрала „Тракия”.

Шофьорът се оказа с отрицателна проба за алкохол, но положителна за амфетамини. Седем месеца по-късно кръвните проби доказват невинността на мъжа, но той продължава да стои без книжка и без работа, информира NOVA.

Бях уличен в употребата на амфетамини. Обясних, че никога в живота си не съм употребявал наркотици. Мисля, че не ми повярваха. Кръвната проба, която дадох, беше отрицателна. Седем месеца по-късно чакам документите си, за да се върна на работното си място. Въпреки документ от прокуратурата, не ми връщат книжката”, поясни Огнян Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Отегчен до 2
    Да, такава е процедурата. Парите ще се платят от бюджета на МВР, който практически се пълни от гражданите. Теоретично, има закон със съответните членове и алинеи които да търсят отговорност от държавни служители предизвикали вреди, но нямам спомен да е прилаган. А практически, вероятно виновните служители ще бъдат лишени за месец, два от ДМС /допълнително материално стимулиране/ премии.
  • 10
    2
    Do 1
    Т.е. ние народа ще му платим, заради простотиите на държавни служители !!!! Изказвай се коректно ! Да ги удържат от заплатите на виновните служители - те да му плащат от джоба си, що аз, ти и всички ние ?
  • 2
    1
    Отегчен
    И къде е проблемът? Завежда си дело по закона за отговорност на държавата, получава си пропуснатите доходи + обещетения за вреди, адвоката му си получава хонорарите, МВР плаща и готово.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари