Шестима безработни се състезават за едно свободно работно място

0
Най-много безработни младежи има в София
Най-много безработни младежи има в София Снимка: БГНЕС

Най-много безработни младежи има в София

Средно шестима безработни се състезават за едно свободно работно място, сочат най-новите данни на Агенцията по заетостта за цялата страна към 30 ноември 2023 година. Най-голяма е конкуренцията в област Търговище, където 19 души се надпреварват за всяка вакантна позиция, а най-малка - в София-столица и областите Русе, Силистра, Варна, Кюстендил и Добрич - по четирима за 1 свободно място.

Равнището на безработицата за страната, според последните данни на Агенцията по заетостта, е 5,5 на сто или малко над 156 000 души. 31 000 от тях са продължително безработни с регистрация в бюрата по труда над една година, като областите с най-много хора в тази група са Благоевград, Враца, Монтана и Шумен - всички те с по над 2000 души, уточнява БНР.

В град София безработицата е най-ниска - 1,6%, следвана от област Варна с 3,5%. Най-висок е процентът във Видин - 15 и Монтана - малко под 13.

Агенцията по заетостта следи и равнището на хората без препитание под 29-годишна възраст. За цялата страна те са малко под 19 000 души, като с най-много безработни младежи са град София и областите Благоевград и Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До.първи коментар
    Искаме да сме работници и служители заплатени,даже и камъни да чукаме,а не персонал от лакеи,сервитьори и слугини.Ясни условия.на труд отразени с осем часов договор,длъжностна характеристика,заплащане и получаване на платената годишна отпуска по ТК в пълен размер,а не само десет дена.Искаме и условия на труд здравословни и хигиенни.Искаме и прилично заплащане,а не на четири часа.Не искаме да работим като глухи петли за да оправяме дългове на богаташки отрочета разлигавени защото нашите са притиснати в ъгъла от глупаци работодатели набедени от бившият комсомолски доноснически елит на БКП и местни номенклатурни бивши величия в предпамперсен период с мислене близко до феодалните отношения и назначения от държавна и общинска служба до частния сектор.Много е просто.И като така,всеки да си хваща пътя.В Австрия и Холандия които не ни искат в Шенген,гореописаните условия са ясно начертани и се спазват.Тук е малко като зор,зор до насищане и отвод.Моля следващия...
  • 6
    2
    Ха ха
    Не бъркайте понятията безработен и записан в бюрото по труда. Едното не винаги се припокрива с другото. За да отговаря на понятието безработен едно лице трябва едновременно да са изпълнени двата критерия, лицето да няма работа и да си търси такава.
  • -4
    1
    Русенец
    Не са безработни - работа колкото искаш - навсякъде търсят персонал - просто тези не искат да работят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари