Шефката на ОИК-София: Хората в "Армеец" симулират оплаквания

0
Председателят на Общинската избирателна комисия в София Диляна Иванова, не смята, че има основание за оставки на когото и да било
Председателят на Общинската избирателна комисия в София Диляна Иванова, не смята, че има основание за оставки на когото и да било Снимка: Анна Пелова

Председателят на Общинската избирателна комисия в София Диляна Иванова, не смята, че има основание за оставки на когото и да било. Тя подозира, че сред хората, потърсили медицинска помощ насред кошмара в „Арена Армеец", има симуланти, предаде Дарик.

„На вас не ви ли се струва, че бройката на хората, потърсили медицинска помощ, е внушителна", каза Иванова, като според нея някой може да е търсил лекар и за главоболие. „Субективна преценка на даден човек е дали да потърси медицинска помощ или не. Не можем да коментираме моментното състояние на дадено лице", каза тя. Иванова допълни, че не е била пряк свидетел при търсене на медицинска помощ.

„Членовете на СИК по свое собствено желание са станали членове на тези комисии и поемайки това задължение, съответно поемат задължения, същественото от които е да може да се задължат след приключване на изборния ден да отчетат резултата от гласуването и да предадат протоколите и торбите с изборните книжа", обясни тя и попита „За какво причиняване на страдание говорим".

Работата е в голям обем и изисква доста време, каза Иванова.

117 души са прегледани от екипите на спешна помощ, а хората недоволстваха, че са като в затвор и стояха заключени с часове докато приключи процесът по предаване на изборните книжа в столичната зала "Арена Армеец". 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари