Шефът на НОИ: Около половината от пенсионерите у нас са ощетени

0
Възрастните ще бъдат компенсирани, като се очаква ресорната комисия в парламента да предложи текст в бюджета, с който това да се регламентира
Възрастните ще бъдат компенсирани, като се очаква ресорната комисия в парламента да предложи текст в бюджета, с който това да се регламентира

Около половината от пенсионерите у нас са получили по-малки суми през януари спрямо декември

Това заяви управителят на НОИ Ивайло Иванов преди заседанието на социалната комисия в НС пред bTV

Сумите, с които са ощетени, варират от няколко стотинки до няколко десетки лева.

Възрастните ще бъдат компенсирани, като се очаква ресорната комисия в парламента да предложи текст в бюджета, с който това да се регламентира.

За компенсацията ще са нужни 17 милиона лева месечно. До казусът се стигна, след като COVID добавката за пенсионерите беше намалена от 120 на 60 лв.

Преизчислението на пенсиите не успя да „навакса“ това намаление на добавката при всички, което доведе до по-малък общ доход при около 1 милион възрастни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари