Шефът на МГЕРБ вдигнал къща за четвърт милион лева със 130 000 лева заем

5

Шефът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е успял да построи за последната година и половина къща с 300 кв. м. РЗП в софийското село Лозен.

При най-консервативна оценка този градеж струва 250 000 лв., но в имотните декларациите на Георгиев като зам.-министър и депутат не се открива такава сума.

Младият гербер, който беше зам.-министър на външните работи при правителството Борисов 3, е купил парцел от 900 кв. м. в с. Лозен през 2018 г. срещу 82 144 лв. Когато постъпва на поста заместник-министър Георгиев декларирал, че той е купен с “кредит, спестявания от предходни години и заплата”. Тогава в декларацията му е вписан и банков кредит за 60 000 лв., отбелязва BIRD

В началото на 2020 г. Георг Георгиев си вади разрешение за строеж за къща с 291 кв.м. разгъната застроена площ. В края на 2022 г. къщата вече е готова на груб строеж, видя репортер на медията.

Георг Георгиев отговори за къщата си. Бил я построил с личен труд

По груби сметки такова строителство излиза поне по 400 евро на кв.м. Заради денивелацията на терена и строежа на бетонна ограда сметката вероятно е по-солена. Може да се приеме една консервативна оценка от 250 000 лв. за цялостното строителство до момента.

В декларациите на Георгиев за 2020 и 2021 г. като зам.-министър и депутат обаче не се откриват приходи, които могат да обяснят този разход.

Повече за случая четете ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари