Шефът на КАТ - Русе: Безотговорни родители купуват тротинетки на малолетните си деца

8
Отговорността е на родителите, не е подходящ подарък, призовават от полицията
Отговорността е на родителите, не е подходящ подарък, призовават от полицията Снимка: Радио Русе

Отговорността е на родителите, не е подходящ подарък, призовават от полицията

Електрическите тротинетки са голям проблем и опасност по улиците на града – както за собствениците и водачите си, така и за останалите участници в движението. Този извод се налага, след като областната дирекция на МВР в Русе обобщи данните от наскоро проведена специализирана полицейска операция.

Местата където могат да се карат електрически тротинетки са ясно и точно описани в закона за движение по пътищата, категоричен е главен инспектор Николай Ненков - началник на сектор "Пътна полиция" в Русе, цитиран от Радио Русе.

Все по-често тротинетки се управляват от непълнолетни, а в последно време полицаите са регистрирали и малолетни младежи. Опасността тук е както за самите тях, така и за всички останали превозни средства.

"Местата са си обозначени съгласно закона за движение по пътищата. Това, че не се спазват и родители проявяват безотговорност, закупувайки ги на деца на 14-гишна възраст. За мен въпросът опира до самосъзнанието. Всичко е написано чудесно в закона за движение по пътищата, но когато няма самосъзнание и родителят не може да прецени, че това превозно средство, което се движи минимум с 25 км/ч, а само едно сравнение да направя, че тази скорост се равнява на падане от третия етаж. Смятайте за какви сериозни последици може да стане дума ако настъпи произшествие. Така, че родителите трябва да са отговорни и да ограничават тези подаръци на децата си.", каза Николай Ненков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Иван
    А твоето не е ли безотговорно да взимаш рушвети и да крадеш а ?
  • 7
    11
    фена на Путин
    Не ревете, като хамбургски педали за гумен кур ами ги забранете със закон. С подобни призиви изглеждате жалки и безсилни. Или ги забранявайте или мълчете.
  • 10
    10
    Румен
    Предимно дрогирани с отнети книжки и наркопласьори се движат с тротинетки нормален човек няма да се качи на такава простотия но милицята спи както винаги да еба мама ви некадърна
  • -3
    9
    Баща
    Така е и моето дете на 13г. Му взех тротинетка за 2500лв. Която вдига 55км .и като се прибра ми каза че иска да вдига 100км.Посаветвайте ме какво да направя със старата нова тротинетка.
  • 12
    8
    Лондон
    Жестоки ефективни глоби и конфискация на тротинетки и подобни . Братовчеда в Лондон разправяше как си паркирал буса където не трябва. И след няколко предупреждения и съответни глоби директно минава паяка и го отнася за скраб. И ако много спориш със тамошната полиция отиваш да чукаш камъни в пандиза. Така трябва да бъде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари