Шефът на БФС: Има богати хора, които искат да поемат „Дунав”, но ги спира сегашното ръководство!

0
Няма кой да принуди д-р Симеонов да се оттегли от поста си
Няма кой да принуди д-р Симеонов да се оттегли от поста си

Отборът върви към изпадане през пролетта, смята Димитър Димитров – Кулеманс.

„В Русе има богати хора, които са готови да поемат „Дунав”, но ги спира единствено фактът, че сегашният главен акционер д-р Симеон Симеонов, в акционерно дружество „Дунав Русе”, не иска да се откаже и държи властта в клуба в ръцете си!”.

Това заяви шефът на централата на БФС в дунавския град Димитър Диммитров – Кулеманс, предаде  „24 часа”. Според него няма кой да принуди д-р Симеонов, или да продължи да дава пари за отбора, или напълно да се оттегли от поста си и да даде път на другите желаещи. „В сегашното безвремие, „Дунав” върви към сигурно отпадане през пролетта, което ще бъде жалко”, коментира Димитров.

В Русе нищо не се говори за подготовка, за селекция. Вероятно „Дунав” ще бъде един от малкото български отбори, които няма да отидат на лагер в Турция, което ограничава избора му и на съперници за контроли.

Наставникът на тима Людмил Киров отказа да коментира ситуацията, но потвърди, че не се говори за лагер в чужбина. Из Русе вече се говори, че дори и спряганият за „Дунав” през пролетта Мирослав Будинов е предпочел друга оферта и няма да се завърне в състава, за да замести продадения на ЦСКА Ахмед Ахмедов.

Месец преди изборите, д-р Симеон Симеонов заяви пред медиите, че не може да издържа повече „Дунав” и смята да се оттегли. Той изпълни обещанието си и спря да финансира отбора, но това не му попречи да уреди трансфера на Ахмедов в ЦСКА. Пред столични медии Людмил Киров призна, че д-р Симеонов „все още е покрай отбора”. Сегашното безвремие обаче направо убива „Дунав”. В същото време докторът взе на концесия базата на отбора Стадион „Дунав“ и направи големи ремонти там. Д-р Симеонов не бе открит за коментар по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари