Шампионски овации за ловците от село Голямо Ново

26
Поповчани имат силни индивидуални стрелци в почти всяка дружина
Поповчани имат силни индивидуални стрелци в почти всяка дружина Снимка: Съюз на ловците и риболовците в България

Поповчани имат силни индивидуални стрелци в почти всяка дружина

С отстрел от 156 диви свине през отминалия сезон в Поповското сдружение са изпълнили плана малко над 50%, но пък тази обща бройка е доста над постижението от предходната година. Регистрирали са силен старт в първите няколко уикенда, после е имало известен застой откъм резултати, за да се получи и силен финал през декемврийските и януарските излети.

В общи линии през сезона са реализирани поне по 15-20 точни попадения на ловен ден.

Ръководителят на ЛРС - Попово Ангел Георгиев беше любезен да сподели повече подробности, подкрепени със статистически данни за отминалия сезон. Безапелационен шампион в сдружението е дружината от с. Голямо Ново с колоритния председател Неджатин Салиев – Пижо. Те са финиширали с впечатляващите 22 точни попадения в свинския лов, съобщи "Съюза на ловците и риболовците в България".

С по 13 диви свине в актива са в селата Миладиновци и Горица, с 12 животни са завършили сезона в Посабина, а с по 10 са в Априлово, Медовина, Марчино.

Заради голямата популация на хищници, която се наблюдава през последните години, планът е висок и изпълнението му е около 50%, но и при тази ситуация впечатляват 650 отстреляни чакала и 300 лисици.

Големият лидер в тази класация е ЛРД - Водица с отстреляни 142 чакала и 32 лисици. Силни резултати са отчели и в ЛРД-Опака със 70 чакала и 30 лисици. Сред челниците в лова на хищници са ловците от Миладиновци и Априлово.

Поповчани имат силни индивидуални стрелци в почти всяка дружина и основно на тях се дължат успехите.

От издаваните по 70-80 разрешителни за индивидуален лов на месец към 90% са отчитали реален отстрел.

През февруари, по предварително изготвен график, са провеждани и групови излети извън горския фонд, като всички дружини са имали възможност да си прочистят терена от намножилите се хищници.

С оглед на свръхпопулацията от благороден елен на територията на сдружението отстрелът е засилен.

През отминалия сезон са реализирани 260 елена и 194 кошути. Добити са и 8 трофея от чужденци по линия на Международния ловен туризъм, като 6 от тях са оценени със златен медал.

Сега в Поповското сдружение са настроени на друга вълна. Предстои да закупят от стопанството в Русе около 2500 фазанчета на 90-дневна възраст, които ще прекарат адаптационен период във волиерите на сдружението и впоследствие ще бъдат разселени.

Предвижда се и зарибяване на общинския язовир „Каваците“, който е предоставен дългосрочно на сдружението за управление на рибните ресурси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Съдбата ще ви го върне
    Гнусна снимка на човешки отрепки, които стрелят по животни и се гордеят с това! Мръсни убийци!!
  • 5
    1
    Краси Кирев
    Необяснимо за мен е желанието да отнемаш живот! От глад ли страдате!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари