Шаман тръгнал пеш към Москва, за да прави екзорсизъм на Путин

0
Руската полиция арестува мъжа и го върна в родната му Якутия
Руската полиция арестува мъжа и го върна в родната му Якутия

 

Руската полиция арестува шаман, тръгнал пеш от Сибир към Москва, за да прави екзорсизъм на президента Владимир Путин, когото смята за "демон", съобщи БТА.

Шаманът Александър Габичев е арестуван край магистрала в Бурятия. Той е върнат в родната му Якутия, където го издирват за престъпление.

За ареста съобщи в YouTube последовател на шамана, който пътувал с него.

Александър Габичев започвал пътуването си през март и планирал да стигне в Москва през 2021 г. За целта трябвало да измине около 5000 км. Напоследък го придружавала малка група последователи. Това привлякло вниманието към него и довело не само до репортажи по телевизията, но и до проблеми с местните власти.

През август пристигането му в столицата на Бурятия - Улан Уде, предизвикало проблеми. Други шамани му забранили да влиза в града, а много от последователите му били арестувани. Последвали демонстрации в защита на задържаните.

Шаманите, които претендират, че контактуват с природните сили, някога са били много популярни в изолирания Сибир и Далечния изток. Съветската власт обаче ги забранява и те практикуват тайно. След разпадането на СССР интересът към тях нараства, но има много критики, че новите шамани нямат нищо общо с традициите от миналото.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари