СФСМВР: Членове на Синдиката на служителите на затворите са станали обект на тормоз

0
Уволнен е държавен служител, "чието „провинение“ се състои в упражняване на конституционното му право на мирен протест", твърдят от синдиката
Уволнен е държавен служител, "чието „провинение“ се състои в упражняване на конституционното му право на мирен протест", твърдят от синдиката Снимка: СФСМВР Видео Новини / Facebook

Уволнен е държавен служител, "чието „провинение“ се състои в упражняване на конституционното му право на мирен протест", твърдят от синдиката

Десетки членове на Синдиката на служителите на затворите в България са станали обект на тормоз, съобщиха от управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

В своя позиция до медиите от там заявяват, че на 29 август е уволнен държавен служител, "чието „провинение“ се състои в упражняване на конституционното му право на мирен протест".

Според позицията става дума за председателя на Софийската организация на Синдиката на служителите в затворите в България, който бил уволнен дисциплинарно със заповед на директора на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието заради участието си в организирането и провеждането на протестни действия в София на 12 май.

"Други десетки членове на ССЗБ са станали обект на тормоз от страна на ръководството на ГД „Изпълнение на наказанията“ във връзка с участието им в тези протестни действия. Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР е дълбоко обезпокоен от този административен произвол, осъжда го категорично – доколкото по този начин се поставят под въпрос не резултатите, а самото съществуване на социален диалог в Министерството на правосъдието – и очаква незабавно, ясно и недвусмислено становище на министъра на правосъдието по казуса", заявиха от полицейския синдикат.

Съобщават още, че ще изразят подкрепата си и с участие в протест, организиран от Съюза на служителите на затворите в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари