Сформираха секционните комисии в община Ценово

1
Десет избирателни секции ще отворят врати на територията на общината за изборите за 48 парламент на 2 октомври
Десет избирателни секции ще отворят врати на територията на общината за изборите за 48 парламент на 2 октомври Снимка: Община Ценово

Десет избирателни секции ще отворят врати на територията на общината за изборите за 48 парламент на 2 октомври

Изключително експедитивно и конструктивно преминаха консултациите за сформиране на секционните избирателни комисии в община Ценово. Точно за един час бяха определени съставите за комисиите за предстоящ вот на народни представители. . Единствено в общинския център избирателите ще могат да дадат гласа си в две секции, а в останалите населени места ще се гласува в една. Съставите на пет от комисиите ще се състоят от по девет души, а останалите ще бъдат с по седем. В случай, че постъпят заявления ще се сформира и подвижна избирателна секция. Консултациите бяха открити от кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Той запозна участниците с указанията на ЦИК за провеждането на парламентарния вот. Секретарят на общинската администрация Мария Найденова изключително умело координираше и ръководеше дискусиите между политическите сили.

Представителите на парламентарно представените политически сили след ползотворни дебати и известни компромиси се договориха за ръководния състав и членовете на секционните комисии. С най-много ръководни позиции в община Ценово са от Коалиция „Продължаваме промяната“ – 9 души. Коалиция „ГЕРБ – СДС“ може да разчита на 8 места в ръководствата на комисиите. Движението за права и свободи поема четири ръководни длъжности, на Коалиция „БСП за България“. Се полагат три. Останалите три политически сили – Партия „Има такъв народ“, Коалиция „Демократична България“ и Партия „Възраждане“, са с по двама души в ръководствата на секционните комисии. Според законодателството предварителните избирателни списъци са поставени на определените места и вече са публикувани на сайта на общината и всеки може да провери дали фигурира в тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    !!!!!
    Ужасяваща фотография от "Община Ценово"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари