Сформираха Младежки гвардейски отряд в Русе

4
За първи път Русе ще има Младежки гвардейски отряд
За първи път Русе ще има Младежки гвардейски отряд

За първи път Русе ще има Младежки гвардейски отряд

Идеята е на Виктория Шекерова – ученичка в 10 клас в СУ „Христо Ботев”. Тя бе представена на кмета Пенчо Милков в един от седмичните му приемни дни, който се ангажира за осъществяването ѝ в най-кратки срокове. Отрядът ще бъде част от Общинския младежки дом.

Русе има нужда от млади хора, които милеят за нашата история и почитат традициите ни“, каза кметът. Той благодари на Виктория Шекерова за инициативността и ѝ пожела все така да носи родолюбието в сърцето си.

В гвардейския отряд ще бъдат включени 28 младежи и девойки от 8 до 10 клас от всички средни училища в града. За сформирането му в Русе дойдоха представители на Националната гвардейска част, които подбраха участниците и определиха командир, знаменосец и асистенти на знаменосеца.

Младежките гвардейски отряди са създадени, за да популяризират доброволното обединяване на младежи, които имат интерес към съхраняване на изворите на националното ни достойнство, самочувствие и патриотизъм. Сдружението е автономна, невоенна, неправителствена, неполитическа, доброволна, патриотична и културна общност. До момента на територията на България са сформирани 12 младежки гвардейски отряда

Те поощряват младите хора да се изявяват и да покажат творческите си способности, както и да участват в представителни и официални церемонии. Така те поддържат патриотичната си мотивация и утвърждават българската национална идентичност и държавност, запознавайки се с нови хора, споделящи техните ценности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Гост
    Опит за възраждане на пионерските структури ли е това?
  • 6
    1
    Според мисленето
    Да не би да се прави нещо като комунистически Hitler-Jugend??? Националсоциалистическа Германия е започнала от това "стъпалце", за да стигне до какви ли не издевателства. Могат да се намерят други форми, а не полувоенизирани, за обединяване на младежите с патриотична цел. А съхраняването на националната идентичност е въпрос на възпитание в семейството, училището и обществота, на идентифициране на всеки млад човек с родния град и Родината. А какво кметът за това с обезлюдяването на града, местене на бизнеси в съседна Румъния и други какви ли не "постижения". Само с концерти на центъра, кебапчета и питиета не става, нужно е друго мислене, но явно в главата на един човек го няма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари