Сезонът на обгазяванията започна!

3
В източната част на Русе мирише на бакелит, а в западната на мастило
В източната част на Русе мирише на бакелит, а в западната на мастило

В източната част на Русе мирише на бакелит, а в западната на мастило

Кесийки русенски въздух с миризма на бакелит ще бъде предоставена на Еко министерството и на Община Русе, за да разберат тези институции какво дишат русенци.

Сезонът на обгазяванията започва и всеки знае, че в източната част на Русе мирише на бакелит, а в западната на мастило. Знае се от къде идват тези отрови, но въпреки това производствата не се спират. Защо? Каква цена плащаме?

Казват, че ако се затворят тези предприятия замърсители много хора ще останат без работа. Факт. Но тези хора са една малка част от онези, които решават да напуснат града или другите, които се разболяват от отровния въздух.

Вие какво ще изберете - напускането на града или подлагането на отровите? Въпрос на личен избор?!

Аз също имам право на избор. Решавам да се боря за чист въздух в Русе. Така както правят и десетките хора, посветени в тази кауза.

Очаквайте еко акции в предприятията-замърсители.

Иван Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    16
    Марко
    Само тоя който са на центъра се оплакват като недо...бани пу... ки като не ви харесва продавай те си жилищата и на село др. Квартал все път едно също 20 човека на протест с плакати и едни и същи хора тъпанари
  • 2
    15
    Летец
    Ванко седемдесетте децибела и хитрец с кесийки ще литне към Народното събрание. Много ще му приличат тези кесийки ще бъде като дирижабъл.
  • 7
    14
    Гост
    И за какво ще ги носите на еко инспекцията, тези торбички? Те имат ли апаратура за засичане и измерване на феноли? Всички в Русе знаят от кого е миризмата на бакелит, но проблемът от години се замита под килима и се вади само предизборно, колкото да се гради платформа. После пак под килима, до другите избори. Липсата на работна ръка, квалифицирани кадри и нарастващата криза ще решат проблема преди политиците да са предприели някакви действия.
  • 5
    13
    Иван Забелчев
    Братя вкарайте ме в парламента, ще ви оправя! Нищо че съм от пасивните!
  • 11
    12
    до 11
    А ти какво предлагаш? Останахме 40-50 хиляди души и Русе е още по-избягван заради мръсния въздух, за разлика от Разград и Търново, които нямат нерешими с десетилетия екологични проблеми. Трябва да се направи нещо най-сетне да се стабилизираме като град поне на дъното.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари