Северна Македония гони петима руски дипломати

3
Причината са дейности, противоречащи на Виенската конвенция, включително и свързани с България
Причината са дейности, противоречащи на Виенската конвенция, включително и свързани с България Снимка: bTV

Северна Македония гони петима руски дипломати заради дейности, противоречащи на Виенската конвенция, включително и свързани с България.

Това стана ясно след днешния брифинг на министъра на външните работи на югозападната ни съседка Буяр Османи, цитиран от bTV.

Хора от партии и институции призоваха да се спре интеграцията на страната в ЕС. Има прокси групи на трети страни и в България, и в Северна Македония, които подкопават преговорния процес (с ЕС)“, добави Османи.

Министърът отказа да каже кои са тези хора, но каза, че те са на „една линия с тези в България“ и отбеляза, че има доверие на премиера Кирил Петков.

Относно Съвместната комисия по исторически и образователни въпроси Османи казва, че има напредък, като в момента се обсъжда как консенсусната информация за цар Самуил да влезе в учебниците.

Относно включването на българите в Конституцията Османи казва, че в момента с България се обмисля вариант това да стане след началото на преговорите.

Преди началото на преговорите е трудно, може да се направи в процеса или преди края. Не знаем защо те са включени избирателно в Конституцията при въвеждането на етническите общности. Имаме равен достъп до всички етнически общности“, добави Османи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ???
    Как лъже този османлия Османи, боли го рязания за нашите българи в Македония ! Май там ще има сръбско нахлуване тип "украйна", че видят едни османита и албанци набързичко !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари