Северна Македония е готова да даде четири самолета на Украйна

1
Бойните самолети не са летели от 20 години
Бойните самолети не са летели от 20 години

Бойните самолети не са летели от 20 години

Република Северна Македония (РСМ) ще дари четирите си бойни самолета на Украйна. Те не са летели от 20 години. Армията ги е закупила по време на вътрешния конфликт с албанските бойци през 2001 година от Украйна. Министерството на отбраната все още не е потвърдило дали четирите Сухой "СУ-25" ще бъдат върнати в страната им на произход, информира скопският телевизионен канал "Телма", цитиран от News.bg.

Самолетите се намират в хангари в базата в Петровец и са консервирани. През юни 2001 г., по време на конфликта, Скопие закупи четири бойни самолета Сухой СУ-25 от Украйна - три едноместни и един двуместен. Самолетите са извършили няколко бойни полета в рамките на етническия конфликт от 2001 г. в подкрепа на сухопътните операции на силите за сигурност. През пролетта на 2003 г. страната обяви, че няма нужда от бойни самолети, а през 2004 г. самолетите са били консервирани. На следващата година Министерството на отбраната официално отписа самолетите от регистрите на оборудването и поддръжката на въоръжените сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    джони
    Ех смешници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари