Северна Корея е извършила симулация на тактически ядрен удар

0
Северна Корея изстреля в морето вчера вечерта две балистични ракети с малък обсег
Северна Корея изстреля в морето вчера вечерта две балистични ракети с малък обсег Снимка: ЕПА / БГНЕС / Арвхив

Северна Корея изстреля в морето вчера вечерта две балистични ракети с малък обсег

Северна Корея заяви днес, че е извършила симулация на тактически ядрен удар по командни центрове и военни летища на Южна Корея, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейска медия.

Пхенян заяви, че учението е "предупреждение" във връзка с разполагането от САЩ на стратегически бомбардировачи в региона.

Северна Корея съобщи, че е изстреляла "две тактически балистични ракети на североизток от Международното летище на Пхенян" и че "мисията за (симулация на) ядрен удар" е изпълнена успешно, се казва в съобщение на севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

Северна Корея изстреля в морето вчера вечерта две балистични ракети с малък обсег, съобщиха южнокорейските въоръжени сили, часове след като САЩ разположиха бомбардировачи Б-1Б за съвместни учения с Южна Корея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари