Сестра изпълни посмъртно списъка с желания на близначката си

0
Мелиса изпълнява всичко от списъка на починала си сестра Никол, дори и най-абсурдните неща
Мелиса изпълнява всичко от списъка на починала си сестра Никол, дори и най-абсурдните неща

Преди две години англичанката Мелиса губи сестра си. Младата жена умира само на 21 години от злокачествено образувание.

За да запази спомените си за нея, Мелиса решава да изпълни списъка с желания на близначката си, който тя съставя малко преди да си отиде, споделя FRONT.

Вече е сбъднала всичко. Сега й остава последното – да се омъжи.

Мелиса разказва, че двете със сестра й решили да направят списъка, когато лекарите още давали надежда за живота на Никол. Направили го просто така – като на шега, какво би се случило, ако близначката била здрава и можела да се радва на света около себе си. За съжаление тя умряла, преди да успее да изпълни и едно от желанията в списъка си.

„Прочетох пак списъка, когато Никол вече беше мъртва. В началото бях страшно ядосана, когато осъзнах, че тя няма да има шанс да сбъдне нищо от това, за което е мечтала. След това започнах да си я представям в тези ситуации, за които беше писала. И реших да изпълня вместо нея всичко. Така поне нямаше да се чувствам виновна, че аз съм здрава и жива, а тя – не”, разказва Мелиса.

В списъка, разбира се, имало и почти неизпълними желания. Например – „да постигна световен рекорд”. Оказало се, че дори и това е изпълнимо. Заедно със семейството си Мелика участвала в Глазгоу в акция за световен рекорд по най-многолюдно пързаляне с ролери.

Успяла да изпълни и още желания – да се снима с поне три знаменитости, да издои крава и да погледне на света от върха на Айфеловата кула.

Едно от най-прекрасните изживявания от списъка било да види полярното сияние в самолет над Шетландските острови. „Беше нещо невероятно. Летяхме заедно с брат ми. И двамата мислехме за Никол и имахме усещането, че сякаш е с нас”, спомня си Мелиса.

Най-трудно за изпълнение било желанието да се промъкне в затвора. Най-накрая й помогнал приятел, който дошъл в дома на Мелиса, сложил й белезници и я отвел с полицейски автомобил.

Сега остава и последното желание – „да се омъжа”. И то ще се сбъдне съвсем скоро, защото Мелиса е влюбена и планира сватба. Самата тя има списък само с две желания. Първото е да събере 10 хиляди паунда за фондация, която помага на хора със същите заболявания, като на сестра й. А второто е да роди дъщеря, която да кръсти Никол.

Сега, когато изпълних предсмъртните желания на сестра си, вече съм щастлива и чувствам, че е дошло време да я пусна да си отиде. Вярвам, че душата й е по-спойна и е щастлива, където и да е”, казва Мелиса.

Източник: FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари