Сериозен недостиг на шофьори в столичния градски транспорт

0
От общинското дружество са обявили конкурс за набиране на липсващите кадри
От общинското дружество са обявили конкурс за набиране на липсващите кадри

От общинското дружество са обявили конкурс за набиране на липсващите кадри

Столичният градски транспорт страда от сериозен недостиг на шофьори. За да се справи с трудността, пред която е изправено, от общинското дружество са обявили конкурс за набиране на липсващите кадри.

Проблемът с липсата на шофьори не е само в София, а въобще в бранша и в цяла Европа. За да покриват липсите в момента шофьорите работят извънредно.

"В момента набираме около 150 водачи и това ни е необходимо, за да запълним бройката, за да може да изпълняваме нормално транспортната задача. Това се отнася за автобусите. В електротранспорта също има сходни проблеми и там също се търсят водачи", каза Павлин Василев, зам.-изпълнителен директор на "Столичен автотранспорт", цитиран от БНТ.

Той поясни, че стартовата основна заплата на шофьорите в момента е над 1800 лева. Допълнително към нея се начислява сума за храна, има и бонуси за добре свършена работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Бай Маню
    Те, мангалите, дето името си не знаят как да напишат, в Монтепето вземат толкова бре... Ще има още доста време да търсят шофьори с тия заплати...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари