Сергей Лавров: Не може да има милост към поръчителите и извършителите на атентата срещу Дугина

1
Смятам, че това е варварско престъпление, за което няма да има пощада
Смятам, че това е варварско престъпление, за което няма да има пощада Снимка: EPA / БГНЕС

Убийството на политолога и журналист Даря Дугина е било варварско престъпление и няма да има пощада за неговите организатори, поръчители и извършители

Това заяви във вторник на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и агенция Фокус.

Не мога да съдя каква е била целта - акт на сплашване или разчистване на сметки“, заяви министърът, отговаряйки на съответстващ въпрос. „Смятам, че това е варварско престъпление, за което няма да има пощада“.

Сега, доколкото разбирам, ФСБ вече е установила фактите, които се разследват в момента. Разследването, надявам се, ще приключи бързо и в резултат на това разследване, разбира се, не може да има милост за организаторите, поръчителите и изпълнителите“, добави Лавров.

Дугина загина вечерта на 20 август, когато колата ѝ бе взривена в Московска област.

На 22 август Центърът за връзки с обществеността на ФСБ на Русия заяви пред ТАСС, че убийството на Дугина е разкрито. От там твърдят, че то е подготвено от украинските специални служби, изпълнителката е гражданката на Украйна Наталия Вовк, която след престъплението бяга в Естония.

Руският президент Владимир Путин подписа в понеделник указ за награждаване на Дугина посмъртно с Орден за храброст „за смелост и самоотверженост, проявени при изпълнение на професионалния дълг“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    До 3 и до 4
    До 3 и до 4: американската агресия е нечовешка! американските диктатори са в историята! Сега на линия е новият американски диктатор - дементен джо бидон, здрависващ се с неприсъстващи хора! Вариантите са ... ядрено обезоръжаване на агресора и терорист сащ! Санкции за сащ затова, че разнебитиха Близкия изток и нападаха всички държави там, освобождаване на Джулиан Асандж и продължаване работата на Уики лийкс за информиране на населението на планетата за зверствата и аморалността на урода сащ, че е злото на тази планета, освобождаване на Европа от американската зависимост и агресия над народите на Европа и тотално отхвърляне на лгбт извращенията!
  • 1
    4
    Ристиенин
    Смъртта на който и да е човек е безкрайна трагедия, и за него, и за близките му. Но и руската наглост пред трагичното събитие е безкрайна.
  • 0
    3
    До 2
    Злото е в теб и такива като теб, дето все другите са им виновни или ти си трол зачислен да защитава руските интереси в този сайт. Колко ти плащат? Сигурно е на брой коментари, че под такива статии си много активен ( нищо че се представяш различни имена), опорките ти са не повече от 5-6, като на всички такива като тебе и по другите сайтове. Жалък си!
  • -2
    2
    До 1
    До 1: И за неродените е ясно, че изчадията на сащ го направиха! сащ е злото на тази планета! сащ е агресор! сащ е враг на човечеството!
  • 2
    1
    Оооо ..
    И за децата е ясно, че вие (руските служби) сами си я убихте. Защо иначе в последния момент спасихте татенцето? Така си стягате редиците и лесно ще го отнесат украйнци или някой друг, а истината е че чисто исторически така сте си решавали вътрешните проблеми. А и който се е поинтересувал, какво проповядва този човек, лесно може да заключи че сам е бил готов да направи тази лична жертва, което само по себе си говори що за болен мозък е съветника на Путин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари