Семейството на Ружди: Гордеем се с него, той е пример за подражание

1
Ружди не остави никакъв шанс на конкурентите си
Ружди не остави никакъв шанс на конкурентите си Видео: bTV

Ружди Ружди спечели трета световна титла в тласкането на гюле за хора с увреждания.

Ружди Ружди спечели трета световна титла в тласкането на гюле. Той не остави никакъв шанс на конкурентите си на първенството по лека атлетика за хора с увреждания в Дубай.

След състезанието Ружди сподели пред bTV, че не е доволен от резултата си. Оказа се, че гюлетласкачът се е състезавал с контузия. Семейството му в Глоджево обаче се гордее страшно много с него и смята, че той е истински пример за подражание.

"Не беше най-доброто му представяне. Има здравословни проблеми. Обаче на петия опит, както каза, успя, съвзе се. С три сантиметра спечели. Надяваме се това да е последната лоша година за него. Тя започна още в началото с травми.", сподели пред bTV майката на Ружди - Сайме Мустафова.

"Винаги съм се гордяла с него, всички се гордеем. Надявам се да продължи по същия начин. Ружди винаги е имал подкрепа от семейството – от близки, приятели и роднини. Снощи звъняха, честитиха. Те гледали по новините, където е било съобщено. Радваме се за успеха, който, въпреки всичко, той успя да постигне", добави щастливата майка.

Братовчедите му Мехмед и Илкай разкриха, че са очаквали по-силни резултати, но въпреки това са много щастливи и истински горди с него, защото той им дава пример.

"Всички сме щастливи. Той е човек за подражание, за нас е пример. Гордеем се с него. Той има травми. Това му попречи да тласне гюлето. Всички сме горди с него, радваме се. Каквото и да стане, той продължава напред. Няма никаква пречка за него.", споделят близките му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари