Селфи преобърна гондола във Венеция

0
Туристите пренебрегнали предупрежденията на гондолиерът и се оказали във водата
Туристите пренебрегнали предупрежденията на гондолиерът и се оказали във водата

Туристите пренебрегнали предупрежденията на гондолиерът и се оказали във водата

Група туристи обърнаха гондола във Венеция и паднаха в канал, опитвайки се да си направят атрактивно селфи. Чужденците пренебрегнали предупрежденията на гондолиера, че не бива да се движат твърде много. Той ги помолил да не се изправят и да не се движат, насочвайки лодката под нисък мост покрай канала Рио де ла Верона.

Но шестимата азиатци решили, че риска заради снимката си заслужава и няколко от тях се преместили на едната страна на лодката, нарушавайки баланса на гондолата. Накрая всички паднали във водата, разказва Dariknews.bg.

Видеозаписи показват как шокираните туристи се вкопчват в обърнатия корпус на кабинковия лифт, мятат се в студената, мътна вода и се опитват да спасят мобилните си телефони.

Гондолиерът, който също попада във водата прави всичко възможно да измъкне туристите на безопасно място. При инцидента няма пострадали хора.

Туристите били приютени на топло място за възстановяване в близката опера Ла Фениче.

Кадрите бяха публикувани от акаунт в социалните медии, наречен Venezia non è Disneyland, или Венеция не е Дисниленд, който документира невнимателното поведение на туристите в града и надвисналия риск той да се превърне в бездушен архитектурен и културен тематичен парк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари