Селфи на младо момиче с Ердоган обиколи социалните мрежи

1
Селфито е заснето в кафене
Селфито е заснето в кафене

Селфито е заснето в кафене

Селфи с младо момиче, на чийто фон се виждат президентът Реджеп Тайип Ердоган и съюзникът му от Партията на националистическото действие Девлет Бахчели, предизвика небивал интерес в социалните мрежи в Турция.

Селфито е заснето в кафене. На него се вижда, че двамата възрастни лидери са седнали един до друг на празна маса. Според историята на снимката, публикувана в социалните медии, тя е направена вчера след церемонията по откриването на "Света София" като джамия в популярно кафене в близкия квартал Фатих. В същия квартал се намира гробницата на завоевателя на Истанбул султан Мехмед Завоевателя, предава БТА.

След като посетили гробницата на султана, двамата лидери влезли в кафенето, където седнали на една маса и помахали за поздрав към клиентите.

На снимката и Ердоган, и Бахчели са с маски на лицата. Пред тях, в по-едър план, се вижда младо момиче с черна маска, което е заснело въпросното селфи. Снимката показва две различни поколения - вече възрастните политици и девойка от поколението, родено по време на управлението на Ердоган.

За кратко време селфито заля социалните медии и получи безброй споделяния.

"Ердоган и Бахчели се кефят със студено лате", шеговито коментират потребители. Други се закачат с изопачени англо-турски думи, трети правят отпратка към традиционния турски чай.

Подобно селфи е новост за социалната мрежа в Турция. Известно е, че Ердоган отбягва да позира за селфита, а след коментари в социалните медии, обидни за неговото семейство, правителството внесе проектотозакон с по-строги мерки срещу платформите за споделяния. В знак на протест Бахчели даже закри акаунта си в Туитър.

Не се съобщава дали селфито е заснето със съгласието на Ердоган и Бахчели. Предвид практиката и факта, че в кафенето няма как да не са присъствали хора от охраната на двамата лидери, по-вероятно е то да е заснето с тяхно знание, като един вид послание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари