Секс? Скоро ще го изместят дизайнерски ембриони!

0
Машини за бебета ще заместят секса
Машини за бебета ще заместят секса

Човешката репродукция може да изчезне във вида, в който я познаваме в рамките на 30-40 години, а машини за бебета ще заместят секса.

Тази странна картина рисува Хенри Грийли от Станфордския университет, автор на книгата "The End of Sex and the Future of Human Reproduction" ("Краят на секса и бъдещето на човешката репродукция"), споделя framar.bg.

Според него сексът ще бъде просто за удоволствие, а специално проектирани машини ще се заемат с правенето на бебе, като те ще елиминират риска от заболявания на плода, проблемите с бременността и т.н. Чрез тези машини родителите ще могат да проектират бебето по свой вкус.

Двойките, които искат дете, все по-често ще избират дизайнерски ембриони, заченати и избрани в лабораторията. Според проф. Грийли в бъдеще хората няма да се притесняват толкова за генетични заболявания и няма да рискуват, оставяйки бременността в ръцете на природата. Той вярва, че това ще сложи край на секса за създаване на потомство.

"След като двойка реши да има бебе, те ще осигурят на учените проба от сперма и кожа, като последното ще се използва за направата на стволови клетки. От тях пък по-късно ще се произведат яйцеклетки, които ще бъдат изпратени в лаборатория. Ще бъдат създадени 100 ембриона, най-добрите от които ще бъдат имплантирани в матката на жената", посочва професорът.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари