Себастиан Фетел: Сами се бихме

0
Донякъде това се дължи на избора на гуми и броя обиколки, които трябваше да направим с тях
Донякъде това се дължи на избора на гуми и броя обиколки, които трябваше да направим с тях

Себастиан Фетел не остана никак доволен от стратегията на Ферари.

След като остана трети в Сингапур и загуби още 10 точки от Люис Хамилтън, изоставайки вече на 40 от лидера в класирането 6 кръга преди края, предаде Gol.bg.

От Скудерията изглеждаха фаворити преди уикенда, но се издъниха в квалификацията, а в състезанието изпуснаха и второто място, след като Верстапен изпревари Фетел при смяната на гуми.

Искахме да бъдем агресивни в началото, но очевидно нещата не се получиха, както искахме. Състезавайки се по този начин, нямахме никакъв шанс. Просто сами се бихме, тъй като не измъкнахме всичко от колата“ заяви Фетел, за когото се считаше, че трябва задължително да спечели на неудобната за Мерцедес писта.

Видя се, че не бяхме достатъчно бързи в състезанието и трябва да разберем защо. Донякъде това се дължи на избора на гуми и броя обиколки, които трябваше да направим с тях. Идеята бе да поведа, но Люис просто бе твърде бърз. Когато си лидер можеш да контролираш темпото, но аз не стигнах до първото място“ добави той.

Смятахме, че можем да успеем, но за съжаление не стана. Сега е лесно да бъдем критикувани, но аз винаги ще защитавам това, което правим. Истината все пак е, че не разкрихме напълно потенциала си, а и в Мерцедес направиха някои неща по-добре“ каза още Фетел.

Източник: Gol.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари