СДВР: Информацията за купуване на гласове за конгреса на БФС не се потвърди

0
Столичните полицаи ще проверяват на три пъти гражданите, които желаят да присъстват в района, в който ще се проведе Конгреса
Столичните полицаи ще проверяват на три пъти гражданите, които желаят да присъстват в района, в който ще се проведе Конгреса Снимка: БТА

Столичните полицаи ще проверяват на три пъти гражданите, които желаят да присъстват в района, в който ще се проведе Конгреса

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще проверява на три пъти гражданите, които желаят да присъстват пред хотел „Маринела“ в София, докато се провежда Конгресът на Българския футболен съюз (БФС) на 15 март. Това съобщи на брифинг началникът сектор "масови мероприятия" при СДВР Иван Георгиев, предаде БТА.

Той добави, че е възможно да има и четвърта проверка от мобилни екипи. Охраната на самия конгрес ще се осъществява от частни охранителни фирми.

Също така ще бъде обособено място в градинката до хотела, откъдето гражданите ще могат да наблюдават какво се случва. Срещу нарушителите полицията ще бъде безкомпромисна, добави Георгиев и посочи, че на място ще има една водометна машина, а при нужда ще бъде докарана и втора.

От СДВР имат информация, че феновете от клубове в страната се организират да присъстват. Няма данни, че се очаква нарушаване на обществения ред, но сме подготвени, посочи Иван Георгиев. Той уточни, че към момента няма подадено официално уведомление по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Иван Георгиев потвърди, че в СДВР са постъпили два идентични сигнала от различни хора за купуване на гласове във връзка с Конгреса на БФС. Той посочи, че е извършена проверка, но информацията не се потвърждава, работата по случая обаче продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари