Сблъсъци между кюрдската общност и полицията в Париж

0
Предполага се, че мотивът за стрелбата в центъра на столицата на Франция е на расистка основа
Предполага се, че мотивът за стрелбата в центъра на столицата на Франция е на расистка основа

Предполага се, че мотивът за стрелбата в центъра на столицата на Франция е на расистка основа

Сблъсъци между кюрдската общност и полицията в Париж след инцидента със стрелбата, при който трима души загубиха живота си, предаде bTV.

При инцидента 69-годишен пенсиониран служител на френските железници откри стрелба с пистолет в един от най-оживените квартали на Париж, в непосредствена близост до кюрдски приемен център.

Това повиши изключително много напрежението във френската столица. Полицаите, отцепили района на стрелбата, се оказаха обградени от стотици представители на кюрдската общност.

Стигна се до много сериозни сблъсъци с полицията, палежи и многократно използване на сълзотворен газ. До момента официална позиция на кюрдските общности в Париж няма.

Извършителят се оказа рецидивист с атаки на расистка основа.

Докато се търсят доказателства за връзката на стрелбата с кюрдския център, стана известно, че извършителят точно преди година е атакувал мигрантски център отново в Париж. Той е излязъл от ареста преди 11 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    123
    Демократична европа започва да дава откат под натиска от чуждожемците и крайно нетипични прослойки в близкото минало на Париж. Брюксел наскоро беше изтърбушен от мароканци, при това от добър повод. Защо в Москва при цялото разнообразие от народи и всякакви мюсюлмани няма такива безредици ?!? Русия ще бъде островът на спасението в света. Хубаво го запомнете.
  • 3
    1
    Ами ...
    Разбирам го човека и шапка му свалям! Че бактън от гнусни цигани, укри, чифути, негри, араби и радикални мюсЛюмани!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари