Създават виртуален музей на ретро автомобилите в Русе

2
Откриха Център за исторически превозни средства в Русенския университет
Откриха Център за исторически превозни средства в Русенския университет

Откриха Център за исторически превозни средства в Русенския университет

Ученици, студенти и докторанти ще могат да се запознаят с автомобилното историческо наследство и да управляват ретро автомобили в симулационна среда. Сред дейностите на центъра е и създаване на виртуален музей на ретро автомобилите в Русе, предаде КИС 13.

Беше направена демонстрация как работи 3D скенерът от ново поколение, чрез който от реално съществуващите ретро автомобили ще бъдат създадени техни виртуални двойници, които ще се организират във виртуална библиотека. Освен дигиталния модел на автомобила, който ще може да бъде разгледан от всеки, влязъл в библиотеката, тя ще съдържа и други полезни данни, например за собственика и за направените от него промени по колата.

Чрез достъпа до тази библиотека ще бъде възможно и всеки желаещ да управлява виртуално разглеждания от него ретро автомобил.

Създаването на Центъра е плод на усилията и съвместната работа на Русенския университет, клуб "Четири колела" и "Авто-мото клуб Русчукъ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Минувач
    Крайно време беше! Виртуалният ни кмет провлачи крак за втори мандат, виртуален музей а скоро гражданите и данъците и те ще са виртуални! Аман от въртианална олигофрения!
  • 5
    1
    Ново 5
    Скоро ще открият и виртуален център за ретро трактори с директор павликенския и азиатски корифей и доктор хонорис кауза на азиатските университети. Всеки ще има възможност да управлява виртуално съветски трактор Беларус при екстремни условия - оране на наклонени терени и синори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари