Създават Център за спешна медицинска помощ по въздух

0
От 15 май ще бъдат назначени 60 души, започва обучението на медиците
От 15 май ще бъдат назначени 60 души, започва обучението на медиците

От 15 май ще бъдат назначени 60 души, започва обучението на медиците

Правителството създава Център за спешна медицинска помощ по въздух, съобщи министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. От 15 май ще бъдат назначени 60 души. В структурата на центъра ще има 5 бази за оказване на спешна помощ по въздух:

"Оперативна база за ХЕМС за София ще бъде държавният авиационен оператор – Летище София. За Пловдив ще бъде Летище Пловдив. Оперативна база за Варна ще бъде УМБАЛ "Св. Марина", за Долна Митрополиция – ВВВУ "Георги Бенковски" и петата оперативна база ще бъде в Ямбол – в новата база на МБАЛ "Св. Пантелеймон".

От понеделник започва обучението на медиците, които ще дават дежурства в петте оперативни центъра. Меджидиев очаква до края на юли да бъдат готови и площадките за кацане на хеликоптерите: "Силно се надявам, че в края на юли ще имаме два хеликоптера по тази програма с чуждестранни пилоти и техници".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари